Roomba világ 

Amíg még nálunk van az írányítás


Érdekes világ ez a mai. 10 ével ezelőtt még a sci-fi regények távoli világi volt, hogy videotelefon beszélünk valakivel. Jót mosolyogtunk rajta. Ma már nemcsak a skype segítségével, hanem akár a megfelelő mobiltelefonunkkal is tudunk videó-telefonálni.
Egy másik jövőbeli érdekesség volt, a takarítórobot. Áhh ugyan, azt meg hogyan, és minek és miért - kérdeztük. És lám a világ egyes részein már nagy számban gyártják őket és sok háztartásban már büszkén takarít. Sőt kis hazánkban is kapható. Körülbelül egy éve én is vásároltam volt egyet. Szükségem volt rá. Hisz nálunk a házban két szőrös háziállat is mászkál, amelyek főleg az őszi és a tavaszi szezonban rendes szőrhullatásba kezdenek. Ilyenkor akár naponta kétszer is kell porszívózni. No de erre ki ér rá a huszonegyedik században? Hát a IRobot Roomba Discovery SE automata porszívó. Avagy rövid nevén hívjuk őt Roombának, vagy csak ArtuVaknak.
Sokan nem is tudnak még ezekről, míg máshol már teljes szubkultúra alakult köréjük.

Pár napja elromlott ArtuVak 8-S. Mit tehet ilyenkor az ember, előkotorja a garanciapapírt és irány a szerviz. Egy jó gondolat által vezérelve, azért előtte felhívtam őket telefonon. A magyar szokásoktól eltérően egy úriember nagyon segítőkészen elmondta, hogy mit kell tennem. Bizonyos gombkombinációk után szervízmódba kapcsoltuk ArtuVak-ot és a tesztek lefutattása során kiderült, hogy a jobb első űtközőszenzor koszolódott el. Megmondta, hogy melyik lyukba fújak bele egy kis sűrített levegőt, és lám a szerkentyű máris normális működésbe kezdett. Hálás vagyok érte.
Igen ám, de feltört belőlem a kíváncsiság. Ha itt vannak szervízkódok, meg tesztek, akkor biztos van itt még egyéb is. Nosza Google barátomat segítségül hívva neki estem a világhálónak és túrta és találtam egy csomó mindent. Nem is gondoltam volna, hogy ekkora elterjedése és ennyi cikk van róla.
Legtöbb cikk az előnyeit taglalja és bemutatja a szerkezetet. Ezek csak elsőre érdekesek. Ennél többre voltam kíváncsi. Tovább túrva, találtam oldalakat, amelyeken ezek a kütyük szervízelhetőségéről vagy éppen az átprogramozhatóságáról írnak. Érdekes, szórakoztató dolgokat lehet velük művelni.
Van aki valóságshow-ként mutatja be, azaz a gép tetejére egy wifi webkamerát szerelt, és ezen keresztül 24 órában követhető az interneten, hogy épen mit csinál az a Roomba.
Mások csak mindenféle villogó kütyüt szereltek rá és a Battlestar Gallactica film főcímére hasonlító jelenetet forgattak le vele. Nekem ez nagyon tetszett, így hát ide is rakom ezt a filmecskét:

Hogy a nők is jobban kedveljék és szeressék ezeket a kütyüket már külön ruhákat is lehet hozzájuk vásárolni. De létezik külön webshop is már, ahol csak ezen takarítógépek programozásához, bővítéséhez lehet csak külön kapni mindenféle eszközt. És vannak oldalak amelyek általános segtséget nyújtanak ezen kütyük hétköznapi karbantartásához.
Érdemes a szövegben levő sok linket átnézi, mert ne felejtsétek el, a

Jövő elkezdődőtt! Ne maradj a múltban!
Megjegyzések

sanci 
Ezek után ki akar még házasodni? (^#^)

pötyi 
:D Na egy ilyennel bárkihez hozzá megyek :D

Megjegyzés hozzáadása
Töltsd ki az alábbi kérdőívet a megjegyzés hozzáadásához.

Speciális karakter:
:) :-) :P :-P :p :-p :-( :O :i :-/ ;) ;-) :o :k :angel :angyal (beer) oo) ]8-] :dog: :gift: :D :gun: (^^) (hb) 8-S :* :-* 8D :love: :music: nikon Nikon :no: 8) :8( :phone: :I (^-^) (tab) (^#^) <;/ :yes: