Most már komolyan 
Igen, most már komolyan, hogy miért is készítettem ezt a blogot.

13 nap múlva kb ilyenkor fogok csodálkozva szétnézni előszőr Livingstonba a reptér kijáratától. Nem, nem az angliai Livingstonra, hanem a dél-közép Afrikában, a Zambia dél-nyugati csücskében levő kisvárosról van szó.

Az ötlet még valamikor 2000-ben fogant meg, hogy el kell egyszer menni Afrikába. Aztán szépen épült a kis villágom és mire felébredtem egy nyári nap pár hónappal ezelőtt, már sínen voltak a dolgok. Zajlottak az útvonaltervezések, összeállt előszőr fejben, majd nemrég a gyakorlatban is a felszerelés.

Ma már ott tartunk, hogy kedden megkaptam az összes kötelező védőoltást, tegnap a repjegyeket és a vízumokat is.

A terv: október 26-án elrepülök egyedül Budapestről, másnap délkörül érekezem meg Livingstonba. 24 óra lemaradással követ majd a többi 6 ember Budapestről.
Livingstonba érve begyűjtöm a Botondot, aki már évek óta afrikában él gyakorlatilag, és a két terepjárót, majd ezekkel várjuk a 28-án érkező csapat többi részét.

Ha már együtt lesz a 8 fő, akkor nekivágunk a vad Afrikának. Első célpontuk rögtön a világ legnagyobb és legszebb vízesése, a Víktoria vízesés. Utánna a Bushmanok földjére lépünk, mégpedig a Botswana-i Okawango deltát és környékét nézzük meg. Pár nap után majd a Caprivi sávon áthaladva megérkezünk a Namíbia északi részére, a himbák földjére. Itt megnézzük a földön található legnagyobb meteoritot, a Hoba-át, majd az Etosha nemzeti parkban megyünk vadlesre. Ha meguntuk az orszlánokat, akkor írány az óceánpart, Swakopmundba egy kis delfin, bálna és cápa less. Majd a Namíb sivatogon átvágva, az Omatako hegy lábánál levő Oteniqua farmon egy kiadós pihenés. Másnap a Windhoekban (Namíbia fővárosa) a csapat 5 tagját repülőre rakjuk és cserébe erősítésként kapunk 3 friss emberkét a cserepadról. A következő 10 nap nagyjából állatlessen fog eltelni, van aki vadászni is fog. Én valószínű, hogy csak fényképezőgéppel :) Majd a cserepados játékosok is elhagyják a terepet és maradunk hárman: Tibi, Botond és én.
Az utolsó 5 nap pedig megint egy észak Namíbiai kört fog jelenteni, ha minden igaz, látunk dinószaurusz lábnyomokat, barlangrajzokat és még sok minden mást is.

Előzetesnek ennyi tán megteszi.
Akit érdekelnek az események, az majd itt követheti nyomon, bár lesznek majd hosszú napok, amikor nem jutunk civilizáció közelében és nem lesz internet sem. De majd igyekszem pótolni fotókkal és beszámolokkal.

Szóval kalandra fel :)Megjegyzések

Megjegyzés hozzáadása
Töltsd ki az alábbi kérdőívet a megjegyzés hozzáadásához.

Speciális karakter:
:) :-) :P :-P :p :-p :-( :O :i :-/ ;) ;-) :o :k :angel :angyal (beer) oo) ]8-] :dog: :gift: :D :gun: (^^) (hb) 8-S :* :-* 8D :love: :music: nikon Nikon :no: 8) :8( :phone: :I (^-^) (tab) (^#^) <;/ :yes: